Zelené potraviny
Chlorella, spirulina, mořské řasy, zelený ječmen… Všechny naše zelené potraviny jsou bohaté na chlorofyl a ostatní bioaktivní složky (enzymy, vitamíny, minerály, fytosteroly atd.). Připravili jsme exkluzivní výběr pečlivě vybraných zelených potravin s minimalizovaným, nebo nulovým obsahem balastních aditiv, všechny produkty jsou GMO free. U nás si vybere každý, kdo upřednostňuje kvalitu.
Každá jednotlivá buňka lidského těla potřebuje kvalitní výživu. Jedině tak může organismus správně fungovat. Zelené potraviny jsou tím nejpřirozenějším zdrojem výživy na buněčné úrovni. Působí komplexně, dodají lidskému organismu přesně to, co potřebuje. Jsou hodnotným zdrojem vitamínů, minerálů, enzymů a dalších bioaktivních látek. I proto se řadí mezi superfood.
Zelené potraviny jsou tou nejpřirozenější a nejčistší formou výživy. Kvalitní zelené potraviny pocházejí z organické produkce, zpracovávají se těmi nejšetrnějšími postupy, aby působily celistvě a dokázaly proniknout až do samého nitra buněk. Ty vyživují, chrání a také detoxikují.
Zelené potraviny nasytí každou buňku těla.
S těmito potravinami se můžete těšit na dávku vitamínů a minerálů, enzymů či aminokyselin v tom nejlepším možném poměru. Tak je zaručeno maximální využití všemi buňkami a tkáněmi lidského těla. Pyšní se dokonalou vstřebatelností.
Zelené potraviny se odrážejí v celkovém zdraví, vyšší imunitě a efektivnějším metabolismu. Díky obsahu vlákniny podporují činnost zažívacího systému. Jsou jim připisovány regenerační účinky. Mají antioxidační efekt a schopnost bránit předčasnému stárnutí organismu.
Zelená má zelenou.
Nad ostatními potravinami vynikají ty zelené (již dle názvu) zejména svoji barvou danou obsahem zeleného barviva – chlorofylu. Ten v rostlinách funguje obdobně jako krev u živočichů, je nositelem energie, základním předpokladem fungování celého rostlinného organismu. Také v lidském těle dokáže chlorofyl zlepšit krevní obraz. Působí protizánětlivě, podporuje hojení a regeneraci.
Zelené potraviny mají mnoho blahodárných účinků na lidský organismus.
Jsou nabité živinami a energií, naopak v nich nenajdeme žádné prázdné kalorie a nežádoucí látky. Fungují jako adaptogeny, pozvbuzují oslabené procesy a orgány se sníženou aktivitou, ty nepřiměřeně aktivní zase dokážou utlumit. V lidském organismu působí zásadotvorně, pomáhají s překyselením. Představují prevenci mnoha civilizačních chorob.
A o jaké zelené potraviny vlastně jde?
Mezi zelenými superfoods najdete tepelně neupravované rostliny vypěstované v panenské přírodě, zejména rostlinné výhonky, sušenou šťávu z mladého ječmene nebo pšenice, také prastaré sladkovodní i mořské řasy, spirulinu a chlorellu aj. Zelené směsi jsou připravované tak, aby se jednotlivé složky vzájemně doplňovaly a přinesly tak synergický efekt.